dilluns, 8 de juny del 2009

PORTO (4 dies) - abril 2007 - Dia 1

És Setmana Santa i anem amb uns amics cap a Porto (Portugal) que hem vist que és una ciutat bastant barata i que pot ser bonica. L'avió ix de Barcelona el matí del divendres i arribem a Porto cap al mig dia. Des de l'aeroport hi ha un metro que et comunica amb el centre de la ciutat, molt a prop d'on tenim l'hotel.

L'hotel està una mica apartat de la zona més antiga de Porto però com que la ciutat és bastant xicoteta, amb un passeget arribem ràpidament als llocs turístics. És un dels pocs gratacels que hi ha i des de l'habitació de les xiques, a la planta 14, es tenen unes bones vistes de la ciutat.

Deixem les coses a l'hotel i anem a fer un tomb pel centre. Ens aturem prompte a dinar a un restaurant molt xulo on fan bacallar, el plat típic de la zona. Ja ens havien dit que a Portugal les racions són molt grans i que és típic que a les cartes en pugues demanar només mitja. Així ho fem i mengem un bacallar boníssim i molt bé de preu.

Després de dinar decidim anar a fer una volta, sense tindre un rumb del tot definit. Passegem pel centre.


Entre el més destacat veiem el Mercado Ferreira Borges, que era un antic mercat de menjar però on ara hi ha un museu. Entrem, perquè és gratuït però no és molt interessant. Tracta del disseny...

...Església de Sant Nicolau, a la que no entrem ...

... Església Dos Clerigos...

.. Església de Sant Francesc, gòtica, amb un pati al davant i que durant un temps formava part del convent dels Franciscans ...


I des d'ací anem pujant cap a la Catedral. Porto és una ciutat que està a la desembocadura del riu Duero i és molt costeruda. Tot són pujades i baixades i això fa que tinga un encant especial. A més, les voreres estan decorades amb pedretes, com si foren de riu, fent cenefes i dibuixos. Llevat que és un problema quan plou, perquè s'esvara, fa un efecte molt bonic. També és curiós que totes les cases són bastant estretes i tenen unes teulades a 4 aigües. Això fa que les vistes de la ciutat siguen diferents i, sobretot, boniques. Però també, en conjunt, dóna una impressió estranya, ja que sembla una ciutat en decadència. Té, pel centre, molts edificis molt bonics, però abandonats, amb els vidres de les finestres trencats, cosa que no havia vist mai en cap altre lloc. Però també això li dóna un "toque".

La Catedral es troba al capdamunt d'un d'aquestes tossals. Es pot entrar sense pagar i també fer fotografies.

Des d'ací encara continuem pel barri més antic i pobre. Són uns carrerets xicotets amb casetes algunes no massa ben arreglades, carrers una mica bruts, no com a la resta de la ciutat. Passegem fins a arribar a un dels molts ponts que creuen el riu, el del Luis I, fet per un deixeble de l'arquitecte francès Eiffel, famós per la torre del mateix nom de París.

Baixem fins al Douro i allà descansem una estoneta asseguts a la vora del riu.

Fem un passeget per la riba i tornem cap a l'hotel.

Decidim sopar al mateix bar de l'hotel. Es troba a l'última planta de l'edifici i té unes vistes molt boniques de Porto il·luminat. Fan música en directe i l'únic problema és que deixen fumar i allò sembla un pub, no un bar. Però ens fem uns "catxorros" - com li diuen els portuguesos als "perritos calientes", bevem uns portos i anem a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada