dilluns, 8 de juny del 2009

Dia 2 - Porto

Segon dia a Portugal. Tenim esmorzar amb el preu de l'hotel. Hui hem decidit fer un tomb amb vaixell i visitar els cellers de l'altra riba del riu, a Gaia. Pel camí encara ens trobem més esglésies. És curiós comprovar la quantitat d'esglésies que hi ha a Porto. Moltíssimes, grans i xicotetes, i moltes d'elles revestides amb rajoletes decoratives blaves. Molt boniques. Aquesta és l'Església de Sant Ildefons...

Comprem tiquets per a un minicreuer pel Douro. Ja em pogut comprovar que els turistes espanyols són majoria a la ciutat i que per l'idioma no hi ha cap problema, que als llocs turístics et parlen en castellà. El creuer és un vaixell d'aquests per a "guiris" i et fa un tomb pels 7 ponts de la ciutat fins a la desembocadura del riu. Des del vaixell es tenen bones vistes de les dues ribes del Douro, de Porto i de Gaia, el poble on tradicionalment s'han ubicat tots els cellers que elaboren el famós vi de Porto.

Amb el tiquet del creuer entren dues degustacions a dues bodegues. A més, un xic pel carrer ens dóna altres invitacions per a degustacions en una altra de les bodegues. Decidim anar a totes. Comencem per una que és la que està més allunyada del centre i mentre arribem fem unes fotos del riu.

A la bodega ens ensenyen les caves, ens expliquen com es fa el vi de Porto, la història de la marca i les particuliarietats de cadascuna. Després fem el tast. Ens donen tres tipus diferents, més vell, més jove i blanc. Molt molt bons.

D'aquesta continuem, passejant per Gaia fins a una altra. Ens tornen a explicar gairebé el mateix, fem un altre tast i decidim que ja no anirem a una tercera. Així que busquem un lloc per dinar. La idea era fer-ho en algun bar on serviren la Francesinha, una espècie de sandwich de vàrios pisos i cobert d'una salsa de tomaca. Sembla estrany, però a Porto no parem de trobar bars que en tenen i a Gaia cap! També sembla una zona més turística. Al final n'entrem en un que a la porta posa que en tenen perquè es fa tard i tenim fam, però, oh sorpresa!, diuen que avui no en fan. Vaja. Ens quedem però el lloc és bastant cutre. Llàstima.

Després de dinar continuem passejant per Gaia. Igual que Porto també té moltes pujades i baixades i des d'aquesta riba del riu és on es tenen les millors perspectives de la ciutat.

Tornem passejant a Porto. Anem a l'hotel, ens canviem de roba i preguntem un restaurant de marisc i peix a bon preu. Ens n'indiquen un, bastant a prop, on sopem molt bé i sense gastar-nos un dineral perquè és de peix però gens "pijo". Encara tenim temps per a fer uns Portos al bar de l'hotel i a dormir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada