dimarts, 28 de juny del 2011

EEUU - Nova York - 3r Dia

El tercer dia a Manhattan no ens movem massa de la zona on està l’hotel. Comencem baixant per 7th Avenue fins arribar al Times Square. Abans, però, parem a esmorzar en una cafeteria on ens peguen una clavada per un menjar bastant normalet. Ara sí, arribem a Times Square  i és molt espectacular! És just l’encreuament entre Brodway i la 7th Ave, i està, com esperàvem, plena de cartells publicitaris, pantalles, informació borsària i turistes.




A sota les escalinates del Times Square hi ha un lloc on pots trobar entrades per als musicals de Broadway a preus més assequibles. Es diu TKTS, i ven entrades per a espectacles del mateix dia. Nosaltres no som grans amants dels musicals, tenim curiositat però tampoc ens treu el son, així que mirem si hi ha alguna super oferta. Els preus són caríssims encara que estiguen rebaixats, uns 60/70$. Massa car per al poc que ens interessa, així que passem dels musicals.

Girem pel carrer 42 i anem a parar al Bryant Park, uns jardins al darrere de la Biblioteca de Nova York. Hi ha unes taules on et pots asseure i descansa a l’ombra dels arbres. Ací descansem una miqueta, més que res perquè fa molta calor.


La ruta continua amb la visita a la New York Public Library, construïda el 1911 d’estil Beaux-Arts. És un edifici impressionant, grandíssim i molt molt bonic. Es nota que es van invertir molts diners per mostrar, a principis de segle, l’opulència dels industrials de la ciutat. Es pot accedir gratuïtament, i crec que fan visites guiades.


A l’entrada pots arreplegar un llibret d’informació, on et detalla el plànol de cadascuna de les plantes, el que pots veure i et dona una miqueta d’informació. Té moltes sales, molt decorades. I fins i tot trobem un servei de lloguer de portàtils! El més impressionant, però, és la sala de lectura a la que es pot accedir des de la tercera planta, amb finestres immenses per on es veuen els gratacels, i mobiliari antic. Molt molt recomanable.



De la biblioteca continuem el passeig pel Diamond District, al carrer 47, entre la 6a i 5a Avinguda. És una zona en la que, com el seu nom indica, hi ha moltes joieries. Les porten jueus, reconeixibles a primera vista perquè porten la quipà característica o, fins i tot, el barret negre i els rulls al costat de la cara. També hi ha moltes tendes i homes amb cartells penjats que anuncien que compren or i el curiós és que quan t’apropes a les joieries, els venedors et fan senyals per a que entres a veure si compres alguna de les seues magnífiques joies. No sé si a nosaltres ens ho feien més perquè som una parella i ja se sap, ens casem i estes coses....



La pròxima parada en la nostra passejada és el Rockefeller Center, famós per la pista de patinantge sobre gel i el gegantí arbre de Nadal, que òbviament no veiem. El que hi ha instal·lat és una gran zona de bars, on ens fem unes cerveses caríssimes però que entren molt bé perquè fa una calor asfixiant!


El Rockefeller Center és un centre comercial d’Art Déco on es troba el Top of the Rocks, un un observatori a l’aire lliure des d’on es pot contemplar més vistes a NY. L’entrada també val uns 20$, però nosaltres no entrem, perquè ja hem pujat a l’Empire State Building.


Reprenem la marxa i just a l’eixida del Rockefeller veiem un mercat de verdures i flors amb uns productes que tenen una pinta espectacular. 




I la següent parada és el MoMA, el Museu of Modern Art, que es troba una miqueta més amunt,  al carrer 53, entre la 5a i 6a avinguda. És una de les visites que més ganes tinc de fer. Segons la guia, el museu alberga més de cent mil obres d’art modern de grans artistes com Matisse, Picasso, Cézanne o Pollock. Si vols et pots tirar tot un dia visitant-lo, però nosaltres hem triat més o menys que és el que no ens volem perdre i ja tornarem a fer una altra visita en el pròxim viatge a Nova York. L’entrada costa 20$ i inclou una audioguia molt complerta, que si escoltes tot el que t’explica no acabaries mai la visita.



El museu és molt recomanable. A l’hora que arribem, sobre la una del migdia, no hi ha massa gent i es poden veure les obres, l’únic problema és que fa molt fred. Un vigilant de sala ens explica el perquè, resulta que aquell dia, a partir de les 5 de la vesprada, l’entrada és gratuïta i posen l’aire condicionat més fort per a que no puge la temperatura de les sales on s’exposen les obres d’art. Quan eixim ho comprovem, el vestíbul està tot ple de gent que espera per a entrar!


Després de la passejada del dia i de la visita al Moma estem bastant cansadets, però encara caminem un ratet més pels carrers de l’entorn i sopem en un restaurant italià abans d’anar cap  a l’hotel a descansar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada