dilluns, 27 de juny del 2011

EEUU - Nova York - 2n Dia (part 2)

La super-ruta per NY encara continua, perquè és el primer dia i ens trobem en plena forma. Així que continuem baixant per Brodway fins arribar la Grace Church, església episcopal d’estil neogòtic construïda el 1843. Ara és monument nacional i és bastant bonica. És curiós que la zona de seients està tancada com en portes i hi ha gravats cognoms. Supose que serà dels qui han fet donatius i coses així. Pots entrar gratis.



Més cap sud ens trobem de seguida la Universitat de Nova York...


... que es troba als voltants del Washington Square Park. Segons la guia, aquesta parc va ser en el seu dia un lloc d’execucions públiques, però ara és una zona tranquila on els xiquets es banyen a la font i la gent llig allargada a la gespa. Destaca el Washington Square Arch, construït per celebrar el centenari de la investidura de George Washington.




I d’ací, passem per davant de les pistes de bàsquet de West 4th Street, “La Gàbia”, les típiques pistes que eixen en les pelís americanes on van a jugar els flipats del bàsquet.


Estem a West Village, i només una miqueta més avall ja arribem al Soho, així que decidim baixar. De seguida ja veiem les típiques cases de maons, pintades de colors i amb les escales d’emergència a les façanes.


Anem passejant amb la calma i a l’encreuament entre West Houston St i Broadway es troba el Cable Building, actualment un centre comercial i un cinema independent, però que va ser el primer edifici utilitzat com a central elèctrica.


Baixem pel carrer Lafayette i girem pel Prince St, on hi ha Saint Patrick’s Old Cathedral, també d’estil neogòtic.


Després de tota la patejada sí que ja estem rebentats i decidim anar tirant cap a l’Empire State Building, tot i que és una miqueta més d’hora del que teníem previst i falten al menys un parell d’hores per a que comence a fer-se fosc. Vam agarrar el metro per pujar a l’Empire State. Des d’on estem és prou fàcil, agarrem la línia groga en concret la lletra R, a Prince St, i baixem a 34th st – Herald Sq.
Ara sí, pugem al mític edifici de la Gran Poma. L’entrada costa 20$ i hi ha una miqueta de cua. Pots només comprar l’entrada a l’observatori – que és el que fem nosaltres – o complementar la visita amb una audioguia en diversos idiomes (8$ més) o una mapa on et detalla les vistes que hi ha des de la terrassa (uns altres 8$) (si compres tot el pack va amb oferta, 33$).


L’Empire State Building medeix 381 metres d’alçada, va ser durant un temps l’edifici més alt del món. La història de la seua construcció és curiosa, va costar 41 milions de dòlars i es alçar en tan sols un any i 45 dies. Pugem fins al pis 86 (si es vol arribar al 102 costa 15$ més) i les vistes són espectaculars!






Encara queda un ratet per a que es ponga el Sol, així que amb una miqueta de paciència esperem. Una espera que val molt la pena.






Estem ja rebentats, però encara anem caminant fins a l’hotel. En una pizzeria per emportar comprem dos porcions de pizza i dos refrescos (no tenen cervesa) i cap al llit que encara queda molt per visitar de la ciutat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada