dimarts, 21 de juny del 2011

EEUU - Nova York - 1r Dia

El vol eixia de Barcelona a les 2 de la vesprada. Fem escala a Heatrow – Londres, on canviem d’avió a un de molt més gran, i volem fins a JFK de Nova York. Aquesta era l’opció més barata que vam trobar. El vol fins a Nova York és llarg però no es fa massa pesat. Entre que et donen de menjar i moltes cosetes per a beure i picar i que pots veure pel·lícules, sèries i jugar a jocs per unes pantalles individuals que té cada seient, les 7 hores d’avió passen bastant ràpid. Pot ser també són les ganes de començar les vancances! Finalment, gairebé a les 8 de la vesprada, hora de NY, arribem a una de les ciutats més visitades del món.



Des de l’aeroport a Manhattan no és massa complicat. Primer has d’agarrar el Tren Aeri (Airtrain) fins a l’estació de Jamaica Station. Es tracta d’un tren que connecta totes les terminals de l’aeroport i fins arribar a una estació final / inici que enllaça amb el metro. El bitllet val 5$ i l’has de comprar una volta arribes a l’estació final, a Jamaica Station. Et serà necessari per a poder eixir. Es pot comprar amb bitllets o també amb targeta.

Des de Jamaica Station agarrem la linia E del metro. Abans però, comprem la Metrocard. És una targeta de metro amb diferents modalitats. Pots comprar-la amb un import a escollir (de 10, 20...$). Esta la poden utilitzar diferents persones (tipus la T10 a Barcelona) fins a que s’esgota el crèdit (un viatge costa uns 2$). Em sembla que la pots recarregar. Una altra opció és la dels viatges il·limitats. Hi ha d’un dia, de 3 o de 7. Aquesta però és unipersonal, això vol dir que només la podrà utilitzar una persona i que caldrà esperar-se uns 15 minuts per a tornar-la a passar per qualsevol màquina d’entrada al metro. Nosaltres vam fer un càlcul i vam veure que ens ixia més a compte comprar una d’aquestes. Vam escollir la de 7 dies que val 27$ cadascuna. Per a comprar-la no serveixen les mateixes màquines que les del airtrain, has de baixar fins a l’entrada del metro i allí adquirir-la.



Des que ixes de l’aeroport fins a arribar a la parada més propera a l’hotel passa, si tot va bé, una hora més o menys. Nosaltres tenim l’habitació reservada a un hotel de Midtown West, entre la 6a Av i la 7a, molt a prop de Times Square. La primera impressió quan ixes del metro és aclaparadora. Ja s’ha fet fosc i estan totes les llums dels anuncis lluminosos de la 7a Av i el que es veu de Times Square. Com dos turistes ambovats mirant amunt anem fins a l’hotel. Tot i que fan ganes d’ixir i començar a explorar la ciutat, el cansament pot més i és que per a nosaltres són cap a  els 3 de la matinada! Una dutxa i a dormir, que a l’endemà volem alçar-nos matinet per a exprimir al màxim el dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada