dijous, 28 de juliol del 2011

EEUU - Niàgara - 2n Dia / Amish Country - 1r Dia


Marxem de la visita llampec al Canadà. Només hem estat una vesprada però jo trobe que ja és suficient per a vore les cascades del Niàgara. L’eixida del Canadà és fàcil, ens toca un policia bastant "gilipollas", que es burla de nosaltres perquè no pronunciem prou bé “Chicago” i li diu a David que als EEUU ell no es diu així, sinó Deibit. Bé, de tot hi ha d’haver en el món.

La propera parada és l’Amish Country, una zona a l’estat d’Ohio on viuen molts amish. Així que tornem a creuar el riu Niàgara...


... i tot i que al principi semblava que ens faria bon temps, doncs torna a diluviar...


Menys mal que no dura massa i prompte podem disfrutar dels paisatges de l’Amèrica interior amb els camps de cereals immensos, i els cels que no s’acaben mai.



Abans, però, hem de passar per Cleveland, una ciutat industrial al nord de l’estat, a tocar del llac Eire. No hi hauria res a comentar, perquè no ens vam aturar, si no fora perquè no sé com vam acabar passant per un barri marginal. La cosa va ser que amb el cotxe vam començar a vore que cada volta les cases eren pitjors i pitjors i pitjors, fins que el panorama semblava d’una peli americana d’un barri “xungo”, amb carrers plens d’escombreries, cases destrossades amb vidres trencats, i tios amb pinta de molt xungo amb dessuadora amb la caputxa sempre posada. La veritat és que feia bastant impressió i una miqueta de por. Prompte, però, les cases van tornar a anant millorant, fins que vam arribar a la zona de la Universitat.

Després d’ixir de Cleveland ens dirigim cap a l’interior, cap al sud, cap a les zones més rurals. Ací les carreteres s’estretixen, creixen els camps de conreus i veiem més sovint pallers.




Després d’una parada per a dinar en una zona comercial arribem a Millersburg, un dels pobles que concentra més població amish. Arribem i és un dissabte per la vesprada, així que no hi ha massa a fer. Decidim pegar una volta per a vore com és la població. Començant pels jutjats...


... amb una escultura al davant dedicada a Washington...


als carrers, que semblen del llunyà oest!





... a les casetes de pel·lícula...




... una església...



Els carrers estan deserts, som els únics que passegem i en algunes cases ens miren una miqueta raro.


Així que pillem el cotxe per a pegar una volta per la zona. És quan veiem la primera mostra amish!


És un carruatge que circula com si res pels carrers del poble. Pot ser cal explicar una miqueta qui són els amish. Són els descendents d’holandesos i suïssos que van immigrar al segle XVIII als EEUU fugint de la persecució religiosa. Són cristians menonites que viuen aïllats del món exterior i mantenen costums antics, de l’època que van emigrar. S’ha de dir que hi ha diferents grups, i alguns són més conservadors, per dir-ho d’alguna manera, que d’altres, per exemple, alguns accepten l’ús de maquinària per a treballar al camp i altres no.

A la zona on anem hi ha una gran comunitat d’amish provinents de Suïssa, i fan fins i tot festivals recordant el seu origen. La veritat és que la zona és molt agradable, hi ha molts camps de cereals, vaques i cases i pallers tradicionals.




Tornem a trobar-nos passejant més gent amish (no hi ha fotos, perquè em feia cosa fotografiar-los com si foren monos de circ, així que només vaig fer algunes fotos als carros i a les cases) i també més carruatges. Van per la carretera, com un cotxe més, però es posen cap a un lateral per a no molestar massa. I és curiós, perquè vas trobant-te per la calçada excrements de cavall.











Després de pegar moltes voltes per la carretera anant a 20 per hora tornem a Millersburg.


I anem a sopar a un dels bars que hi ha al poble, pot ser l’únic que hi ha obert. Dues coses que ens sorprenen: una és que tenen estrella! L’altra és que hi ha aquest cartell a la porta:


Sense més a fer en un poble desert, tornem a l’hotel que també té molta història.


D’estil victorià, va acollir el primer hoste el 1847. Se suposa que té una taverna i restaurant, però el dissabte per la nit i el diumenge estan tancades. Llàstima. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada